De handelaarsvereniging Geel Centrum heeft de winnaar aangeduid van de Starterswedstrijd op de Geelse Braderij. Isomooi uit Meerhout is gekozen als meest innovatieve concept. Met figuren uit piepschuim stal de braderijstand de harten van vele kinderen én van de jury. Zaakvoerder Timmy Aerts krijgt een mooie geldprijs van 750 euro.

De handelaarsvereniging voorzag dit jaar extra plaatsen voor nieuwe, innovatieve concepten. Op deze manier konden talentvolle ondernemers hun producten tonen aan het grote publiek. Voor braderijbezoekers waren de nieuwigheden een aangename aanvulling op het reguliere aanbod. Er stelden zich vijf handelaars kandidaat voor de actie: Isomooi, Roos met Witte Stippen, Odds and Ends, Sapbar Pit en Cadet meets 't Wellnesshuis.

Isomooi

De winnaar Isomooi maakt allerlei creatieve producten uit piepschuim. Hiervoor heeft zaakvoerder Timmy Aerts geïnvesteerd in een machinepark om vormen uit te snijden. Deze zijn te gebruiken als etalagemateriaal, decoratie van kinderkamers, aankleding van een themafeest, ... . Op de braderij verkocht Isomooi ook knutselfiguren, die bekleed konden worden met decoratieklei.

Speciaal voor de gelegenheid stond er bij de braderijstand een "Geels Kakske", geïnspireerd op de bekende emoticon. Bezoekers die een foto namen en deelden op Social Media, maakten kans op een cadeaubon van Isomooi. Naast meer naamsbekendheid in de regio, hoopte Timmy ook contacten te leggen met andere ondernemers. Enkele Geelse handelaars toonden al interesse en zullen het product mogelijk in hun winkel te koop aanbieden.

Social media

De jury koos Isomooi als winnaar uit de vijf deelnemers, onder meer omdat het om een nieuw en eigen concept gaat dat de zaakvoerder zelf uit de grond heeft gestampt, en verder heeft ontwikkeld. Hij investeerde in een degelijk machinepark en maakte een combinatie met een ander product, zoals de decoratieklei.

Zijn enthousiasme over zijn product brengt hij graag over op zijn klanten en hij geeft de nodige toelichting bij zijn producten. Ook de manier waarop hij zijn stand op sociale media onder de aandacht wilde brengen - met de fotowedstrijd rond het Geels Kakske - vond de jury geslaagd.

Maar ook de andere deelnemers kregen felicitaties van de jury. Roos met Witte Stippen en Odds and Ends zijn twee jonge ondernemers uit Geel die deelnamen aan de braderij . Aan de kleurrijke retro-caravan van Roos met Witte Stippen kregen kinderen een gegrimeerde snoet van zaakvoerster Babs. In haar winkel in Rozendaal konden ze zich gratis laten fotograferen.

Miek van Odds and Ends had volledig zelf een toffe stand getimmerd, met gezellige kussens, home made fruitwater en leuke koopjes uit de winkel. Op de stand van Cadet meets 't Wellnesshuis konden bezoekers dan weer genieten van streekbiertjes op het uitnodigende terras en een verkwikkende hottub. Sapbar P!T bracht frisse 'slowjuice' sapjes, sangria, cocktails en mocktails naar de Geelse braderij. De Geelse onderneemster Marijke Verlinden konden vele harten bekoren met haar verse vitaminenbommetjes.

Levendig Geel

Dankzij het mooie weer en de stevige inzet op randanimatie was de Geelse Braderij een groot succes. De handelaarsvereniging Geel Centrum kijkt tevreden terug op deze editie. Intussen blijft de vzw inzetten op beleving en sfeer in het Geelse stadcentrum door de organisatie van Duivels Geel, waarbij de voetbalwedstrijden van onze nationale ploeg op groot scherm getoond worden op de Markt in Geel.

Het bestuur van Geel Centrum kijkt positief terug op het aanmoedigingsinitiatief voor starters tijdens de braderij. Er is alleszins interesse om de actie volgend jaar te herhalen.